ПОДРШКА ДРУШТВЕНИМ АКТИВНОСТИМА МЛАДИХ У БЕРБАТОВУ
7.07.2015

ПОДРШКА ДРУШТВЕНИМ АКТИВНОСТИМА МЛАДИХ У БЕРБАТОВУ

У оквиру подршке спортским и рекреативним активностима грађана у насељима градске општине Палилула и помоћи клубовима и удружењима која успешно раде на територији општине, Бобан Џунић председник општине Палилула посетио је село БЕРБАТОВО, истурено одељење основне школе «Б.Радичевић» и са младима из Канцеларије за младе општине Палилула уручио спортску опрему и реквизите за кошарку.

У општини Палилула улаже се у инфраструктуру насеља, подстиче развој пољопривреде, сеоског туризма. По речима председника општине Бобана Џунића циљ је да се створе услови и пословни амбијент који би задржао младе на селу. Због миграције становништва, многа насеља су остала без становника. Зато смо подржали иницијативу наших младих суграђана да улажемо и у друштвене активности, промоцију спорта али и здравих стилова живота. О унапређењу живота становништва на селу, подршци рекретивним активностима становника, осим председника Градске општине Палилула Бобана Џунић, на конференцији за новинаре, говорили су представници становника Бербатова и Глорија Радојичић, директор ОШ “Б.Радичевић“.

Основна школа Бранко Радичевић у Бербатову, једна је од најстаријих у Србији. Зуб времена учинио је своје, па је овој школи која има само 7 ђака, потребна реконструкција и обнова, нагласила је Глорија Радојичић. Добра сарадња општине Палилула и савета грађана у селу Бербатову, даје резултате. Бербатово има стотину домаћинстава са укупно 256 становника. Половина домаћинстава има само једног члана, каже Биљана Крстић, председник Савета грађана. Овом акцијом опремљено је спортско игралиште које је током летњих месеци место окупљања младих и одржавања спортских такмичења. Бербатово није једино село на територији Градске општине Палилула, које ће добити помоћ и подршку. По речима председника општине Џунића и у другим селима, у сарадњи са саветима грађана и иницијативама младих, биће сличних улагања. Текст-Фото.Д.Видојковић